Топ 5 смартфонів 2018 року

28.12.2018

До Нового року залишилося декілька днів. Виробники вже випустили всі свої новинки, і тепер ми можемо оцінити їх за зазначеними параметрами і відгуками користувачів.

У цій статті ми розповімо про 5 моделей смартфонів, які заслуговують на звання найкращих смартфонів 2018 року. Ми не будемо присвоювати якісь місця в рейтингу тому, що вони всі заслуговують на похвалу і на сьогоднішній день вважаються кращими на ринку. Крім того, у кожного користувача свої вимоги і критерії оцінювання девайсів.

Представляємо наш список смартфонів-лідерів.

Samsung Galaxy S9 Plus

Запчастини Samsung Galaxy S9 Plus

Лише за дизайн цей смартфон можна вважати найкращим. Вигнуті краї дисплея візуально роблять девайс безрамковим, причому немає випадкових дотиків і його дуже зручно тримати в руці. Багато користувачів позитивно оцінили розташування сканера відбитків пальців (він знаходиться під камерою).

Коли мова йде про якість дисплея, серце починає битися частіше. S9 Plus отримав Super AMOLED-екран з діагоналлю 6,2" і роздільною здатністю 2960 х 1440 пікселів. Він добре відкалібрований, все спрацьовує чітко. Варто відзначити яскравість цього дисплея – як в приміщенні, так і надворі вона добре регулюється. Якщо дивитися на екран під кутом, практично немає відтінків синього або зеленого. Якщо коротко – цей екран найкращий на теперішній час!

У S9 Plus встановлено подвійну камеру на 12 МП зі світлосилою 1.5, оптичною стабілізацією і можливістю зменшити діафрагму до 2.4. Відчутні переваги – швидкість і миттєве фокусування.

Завдяки стереодинамікам S9 Plus видає реально крутий звук, а з Dolby Atmos він взагалі мегакрутий! Якщо ви любите знімати відео або ведете відеоблог, тоді цей смартфон стане просто незамінним помічником. До нього легко під'єднується мікрофон-петля, що дозволяє знімати відео без втрати якості звуку.

Залізо в S9 Plus – потужне. Процесор Samsung Exynos 9810 з 8 ядрами третього покоління і тактовою частотою 2,9 ГГц.

Смартфон має 18-ти ядерний відеоакселератор Mali-G72, який забезпечує вищу продуктивність і кращу якість VR-зображення. Ігри з високою частотою кадрів на цьому смартфоні відтворюються на відмінно.

У Galaxy S9 Plus встановили Li-Ion акумулятор ємністю 3500 мАг. Смартфон підтримує Fast Adaptive Charge. У комплекті йде зарядний пристрій для швидкого заряджання, який дозволяє зарядити пристрій приблизно за 80 хвилин, а бездротове заряджання може бути як швидкою, так і звичайною. Якщо використовувати телефон активно: дзвонити, сидіти в соцмережах, знімати відео і т.д., то заряду батареї повністю вистачає на день роботи. Але ввечері ваш смартфон вже захоче їсти.

У цьому апараті також є модна фішка – асистент Bixby. Він допомагає завантажити щось з Google Play або перекласти текст в кадрі іншою доступною мовою. Проте для тих, хто не знає як мінімум англійської мови, він не знадобиться. Bixby не підтримує ні української, ні російської.

Galaxy S9 Plus – крутий телефон, який абсолютно заслуговує на своє місце в топі.

Huawei P20 Pro

Запчастини Huawei P20 Pro

Новинка від Huawei полонила користувачів дизайном, точніше кольором корпусу з дуже романтичною назвою Twilight (напевно, це для фанатів «Сутінок» ☺). Кришка смартфона не просто фіолетова, цей колір отриманий в результаті нашарування оптичного покриття NVMC. Потрапляючи на поверхню, світло заломлюється, і в результаті створюється ефект переходу відтінків від синього до фіолетового. Загалом ґаджет буде представлений в 4 кольорах: Pink Gold, Black, Midnight Blue і Twilight.

Мінус цього фантастичного корпусу – відбитки пальців на скляній кришці, вони дуже помітні, і цілком ймовірно, що з часом з'являться подряпини. Зате компанія вже випустила цілу серію класних чохлів.

Смартфон має слот на 2 SIM-карти, хоча для телефона такого класу зараз це вже трохи дивно.

P20 Pro має OLED-дисплей з діагоналлю 6,1" і роздільною здатністю 2240х1080 пікселів (408 ppi). Ультратонкі рамки, максимальні кути огляду, ідеальний білий колір роблять цей екран одним з найкращих. У налаштуваннях можна вибрати температуру кольорів – холодна, тепла або налаштування за замовчуванням. Також тут є масштабування екрана, можна змінити розмір шрифта і деактивувати гривку. Є ще одна крута функція – можливість виводити інформацію на інший додатковий екран.

Розблокування екрана здійснюється через сканування обличчя або пальця. В P20 Pro обидва варіанти спрацьовують миттєво.

Для начинки смартфона вибрали 8-ядерний процесор HiSilicon Kirin 970 (4xCortex-A73 2,36 ГГц + 4xCortex-A53 1,8 ГГц). Це один з найбільш продуктивних і енергоефективних чіпсетів на цей час. Навіть при максимальному навантаженні телефон не нагрівається.

Є тут ще один цікавий додаток-клон, який дозволяє мати два робочі ярлики, наприклад, Facebook і входити одночасно в два різні облікові записи.

Підтримує дієздатність пристрою батарея ємністю 4000 мАг. Повного заряду вистачає практично на 2 дні роботи. Заряджається акумулятор доволі швидко +/- 100% за 60 хвилин.

Особливість P20 Pro – 3 камери. Виникає питання: для чого цьому девайсу стільки очей?

Перша і основна камера має 40 МП, об'єктив з діафрагмою 1.8 і фокусною відстанню 27 мм. Вона використовується для кольорових фотографій.

Друга камера на 20 МП – монохромна (чорно-біла) використовується для деталізації та ефекту боке.

Третя 8 МП камера з телеоб'єктивом застосовується для портретних режимів і масштабування. Ось такий цікавий мікс камер у компанії Huawei.

Для швидкого та точного фокусування є спеціальна система лазерного фокусування. Завдяки одночасному використанню декількох камер і алгоритмів штучного інтелекту, камери автоматично підлаштовуються під умови зйомок. Huawei P20 Pro сміливо можна назвати найкращим смартфоном для знімання вночі.

Apple iPhone XS

Запчастини Apple iPhone XS

Вже звичним ділом стало те, що в останні роки в список лідерів-смартфонів завжди потрапляє пристрій від Apple. І цей рік не став винятком. У 2018 корпорація представила три новинки: iPhone XR, XS та XS Max.

На думку критиків, користувачів і за технічними характеристиками лідирує iPhone XS.

XS представлений в 3 кольорах: золотий, срібний і відтінок сірого з назвою «Сірий космос». Дизайном ґаджет практично не відрізняється від X, але шанувальникам Apple він подобається.

Усі моделі Х-серії отримали OLED-дисплеї. У випадку з XS – це Super Retina HD з діагоналлю 5,8" і роздільною здатністю 2436х1125 пікселів (458 ppi). Екран працює відмінно як в приміщенні, так і надворі. Навіть в яскравий сонячний день проблем з читанням з екрана не буде.

Для розблокування можна використовувати пароль або Face ID. У XS Face ID працює швидше, ніж в попередніх моделях, але помітити це неозброєним оком складно.

Що реально змінилося в XS – це рівень захисту. IP 68 означає, що смартфон можна занурювати на глибину до 2 м на 30 хвилин.

Якщо дизайн займає не перше місце в пристроях Apple, то начинка точно не пасе задніх. Щороку потужність ґаджетів збільшується. Командує парадом процесор А12 Bionic і чіпсет Neural Engine, який застосовується для роботи штучного інтелекту.

У XS встановлена iOS12. Інтерфейс працює доволі швидко. Робота додатків плавна. Тут є, за що похвалити Apple, адже iOS12 разом з А12 роблять цей смартфон швидким.

iPhone XS має подвійну камеру на 12 МП з ширококутним об'єктивом з діафрагмою 1.8 і телеоб'єктивом з діафрагмою 2.4. Також в цій камері є подвійна оптична стабілізація, двократний оптичний зум і десятикратний цифровий зум. Збільшили розмір пікселя, що дозволило збирати більше світла. В роботі камери все більше і більше задіюються алгоритми машинного навчання.

Фронтальна камера має 7 МП з діафрагмою 2.2 і спалахом Retina Flash. TrueDepth дозволяє розмивати фон і контролювати рівень розмиття.

Цікавий факт, що для Америки і країн Європи випускають ґаджет з однією SIM-картою, а для китайського ринку з двома.

Серед усіх перерахованих вище ґаджетів у XS батарея має найменшу ємність –2659 мАг. Проте завдяки якісному програмному забезпеченню і правильному розподілі витраті енергії смартфон може протриматися без підзарядки повний день. Девайс підтримує як звичайну, так і швидку зарядку. Але для швидкої зарядки доведеться купувати блок живлення окремо, в комплекті його немає. Ґаджети від Apple люблять, щоб для них щось купували.

XS – найменший і найлегший смартфон з серії X. Але в плані зручності – найкращий.

Google Pixel 3 XL

Запчастини Google Pixel 3 XL

Про смартфон Google Pixel 3 XL було багато суперечливої інформації. Він не продається офіційно в усіх країнах і, напевно, саме з цієї причини отримав таку порцію критики.

Дизайн Pixel 3 XL практично нічим не відрізняється від своїх попередників. Задня кришка зроблена зі скла зі спеціальним напиленням, дуже приємна на дотик і не вислизає з рук.

Для 3 XL Google вибрав OLED-дисплей від Samsung з діагоналлю 6.3" і роздільною здатністю 2960х1440 пікселів.

У цьому ґаджеті є цікава новинка – система стиснення рамок, яка дозволяє запустити Google Assistant або включити камеру. Стиснули смартфон в руці, і включилася камера. Зручно!

Начинка цього флагмана – один з кращих процесорів Snapdragon 845 на 8 ядер і графічний процесор Adreno 630.

Пристрій працює під управлінням Android 9.0 Pie – це передовий інтерфейс на сьогоднішні. В цьому плані 3 XL можна назвати прикладом для всіх Android-смартфонів.

Оперативна пам'ять всього 4 ГБ. Нууу для такого ґаджета це замало, і смартфон може з часом почати підвисати.

Об'єм оперативної пам'яті 64 або 128 ГБ без можливості її розширити, тобто місяця для карти пам'яті немає. 3 XL – ґаджет на одну SIM-карту.

Особливу увагу в цьому флагмані заслуговує камера. Тут Google добряче попрацював.

У смартфона лише одна камера на 12 МП з технологією Duo Pixel з розміром пікселя 1.4 мікрона і світлосилою 1.8. Є оптична стабілізація. Важливу роль в роботі камери відіграє штучний інтелект. Новинкою в камері 3 XL можна назвати функцію Nightshift, яка робить фото в умовах поганого освітлення.

Тепер смартфон від Google вміє ще й відмінно зумувати завдяки функції ReZoom. Камера робить декілька світлин при дворазовому збільшенні, потім компонує їх в одну з максимальною деталізацією.

Якщо порівнювати фото, зроблені цим смартфоном і флагманами від Samsung, Huawei, Apple і т.д., то варто відзначити, що Google 3 XL з однією камерою видає результати не гірші, ніж його конкуренти, а за деякими параметрами світлини, зроблені цією камерою – навіть кращі.

Перейдемо до фронтальної камери. Сюрприз! Їх тут дві. Другу камеру використовують для широких групових селфі.

Акумулятор в Google 3 XL має ємність 3430 мАг. Повного заряду вистачає на день активної роботи.

Загалом, хороший ґаджет для пошановувачів Android і якісного програмного забезпечення від Google.

OnePlus 6T

Запчастини OnePlus 6T

Цей смартфон сподобався багатьом, напевно, найбільше любові він заслужив за свою ціну. OnePlus 6T можна назвати бюджетним флагманом.

У дизайні 6T відбулися деякі зміни, наприклад, немає моноброви. Її зробили у вигляді краплі, і виглядає доволі класно.

Сканер відбитків пальців розташований прямо на екрані. Багато користувачів вважають таке розташування дуже зручним. Треба відзначити, що сканер спрацьовує швидко.

Optic AMOLED-дисплей з діагоналлю 6,41" займає максимальну частину фронтальної панелі смартфона (86%).

У 6T батарея краща в порівнянні з попередніми OnePlus. Але якщо говорити про енергоспоживання, то 6T використовує значно більше заряду, ніж, наприклад, Galaxy S9 Plus та P20 Pro.

Ємність збільшилася на 400 мАг і тепер становить 3700 мАг. Роботи акумулятора вистачає на весь день за умови користування соцмережами, записування відеороликів, фотографування, використанням GPS і Google Maps. Цей ґаджет можна юзати на повну. Звичайно тут є швидка зарядка, яка дозволяє зарядити смартфон на 52% за 30 хвилин.

Як і в Google 3 XL, тут використовується процесор Snapdragon 845 і відеопроцесор Adreno 630. В цій моделі оптимізували оболонку, і смартфон став відчутно швидшим.

За якістю звуку ці смартфони в порівнянні з іншими флагманами відстають. Але в 6T стоїть потужний зовнішній динамік, який видає доволі непоганий звук.

Камери в 6T такі ж, як і в 6 моделі. Розробники заявили, що вони їх оптимізували. Але якщо зробити фото при денному освітленні і порівняти їх, то ніякої різниці ви не побачите. Є відчутна різниця між світлинами в умовах поганого освітлення. Тут дійсно камера 6T працює краще.

Фронтальна камера десь на рівні Google 3 XL. Можливо, дещо гірша за передаванням кольорів, але і ціна цього ґаджета істотно нижча. На жаль, в 6T немає захисту від попадання пилу і вологи. Пірнати в воду або копати пісок цим ґаджетом не рекомендується.

Можливо когось здивує, чому OnePlus 6T потрапив в один список зі смартфонами Samsung, Huawei і Apple. Цьому є просте пояснення – ґаджет за своїми параметрами близький до топових флагманів, але ціна його значно нижча. Багато користувачів люблять цей бренд і користуються ним вже не перший рік, переходячи зі старої моделі на нову. Так би мовити, народний улюбленець.

Ось така п'ятірка лідерів визначилася у нас в 2018 році. Хтось може і не погодитися саме з таким вибором, але, як то кажуть, на смак і колір товариш не всяк. Затамувавши подих, чекаємо появи новинок в 2019 році.

А у нас ви завжди зможете купити запчастини для найкращих смартфонів 2018 і не лише року: дисплеї, корпуси, шлейфи, батареї, процесори, конектори.

Команда ВСІ ЗАПЧАСТИНИ
Копіювання матеріалів з сайту all-spares.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.
Увійти в чат
Онлайн чат Офлайн
uk
Українська Русский
Увійти в чат
Онлайн чат Офлайн
Чат з продажів
 Онлайн чат не у мережі
Контакти
Телефон:
Замовити зворотний дзвінок
Email:
Порівняти
Не обрано товарів для порівняння
Чат з продажів
Контакти
Порівняти