Найкращі смартфони 2015 року

31.12.2015

Ще кілька годин, і 2015 рік стане історією. А це означає, що настав час підвести підсумки. Сьогодні ми дізнаємося, який же смартфон став лідером року, що минає.

2015 приніс багато цікавих та корисних комунікаційних пристроїв. Щоб згадати та перечислити всі новинки, які з’явилися за рік, то й цілого 2016 забракне. ☺

Отже, пропонуємо вам дізнатися, хто ж потрапив у п'ятірку смартфонів-лідерів 2015 року.
За версією інтернет-магазину ВСІ ЗАПЧАСТИНИ найкращими цього року визнані пристрої таких брендів: Samsung, Apple, LG, Sony та HTC.

5

HTC One M9 На п'ятій позиції розмістився HTC One M9. Смартфон відзначився стильним дизайном. Його алюмінієвий корпус із дзеркальною окантовкою, а також заокруглені форми дозволяють пристрою виглядати презентабельно на фоні конкурентів.

One M9 отримав досить непоганий 5" дисплей з роздільною здатністю 1920 x 1080 пікселів та захисне скло останнього покоління Corning Gorilla Glass 4.

У M9 дві доволі хороші камери: 20 Мп основна, яка дозволяє записувати відео у форматі 4К, та 4 Мп фронтальна камера з технологією HTC UltraPixel. Фронтальну камеру захищає сапфірове покриття.

Новий флагман від HTC - це справді швидкий пристрій. Він оснащений 64-бітним восьмиядерним процесором Snapdragon 810 та відеоакселератором Adreno 430. Нова модель має 3 ГБ оперативної пам'яті. Для ігор M9 підходить, як ніякий інший смартфон.

Як додатковий плюс цього смартфона можна відзначити його батарею. Ємність батареї становить 2840 мА*г. Загалом, HTC One M9 - це якісний смартфон з високими технічними характеристиками та доступною ціною, як для пристрою такого рівня.

4

Sony Xperia Z5 Четверте місце займає смартфон торгової марки Sony. Sony Xperia Z5 - це оновлена модель лінійки флагманів Xperia Z.

Z5 отримав новий дизайн, задня панель корпусу стала матовою завдяки покриттю Frosted Glass. Металевий обідок тепер такого ж кольору як і корпус. Відбитки пальців вже не такі помітні на корпусі, та й в руках пристрій лежить значно надійніше. Крім стандартного набору кольорів (чорний, білий, золотий), з'явилася приголомшлива модель темно-зеленого кольору з відтінком морської хвилі.

Ще одна нова фішка - це сканер відбитків пальців, його розташували праворуч на боковій панелі.

Xperia Z5 надійно захищений від потрапляння вологи всередину телефону за стандартом IP68.

Загалом, у компанії Sony з дисплеями ніколи не було проблем. Xperia Z5 обладнали 5,2'' Full HD-дисплеєм з роздільною здатністю 1920х1080, а щільність становить 424 ppi, що забезпечує відмінну чіткість зображення.

Для начинки Z5 вибрали процесор Snapdragon 810 та додали 3 ГБ оперативної пам'яті. Sony Xperia Z5 працює на операційній системі Android 5.1.1.

У порівнянні з попередньою моделлю у Xperia Z5 камера стала кращою. Основна камера має 23 Мп та гібридне фазово-контрастне фокусування, яке активізується за 0,03 с. Є в цьому пристрої й 5 Мп фронтальна камера.

Ємність акумулятора становить 2900 мА*г. Розробники запевняють, що батарейки вистачить на два дні повноцінної роботи смартфона та на 17 годин в режимі розмов.

Sony Xperia Z5 - це справді непоганий смартфон, проте співвідношення ціна-якість дещо кульгає.

3

LG G4Почесне третє місце посів девайс корейської компанії LG G4.

Відразу впадає в око, що дизайнери неабияк попрацювали над зовнішнім виглядом нового смартфона. G4 отримав шкіряну задню панель. Варто зауважити, що шкіра натуральна, а не імітація чи замінник. LG підготувала спеціальні пластмасові задні кришки на випадок, якщо з часом вам набридне шкіряний телефон або корпус втратить вигляд. Вигнутий дизайн допомагає смартфону дуже зручно розташовуватися в долоні.

G4 отримав новий тип дисплея під назвою LG IPS Quantum. Діагональ екрану становить 5.5", роздільна здатність 1440x2560 пікселів та щільність 538 ppi. Захищає дисплей всім давно відоме Gorilla Glass 3.

Для начинки LG G4 було вибрано шестиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 808 з тактовою частотою 1.8 ГГц та 3 ГБ оперативної пам'яті. Напевно, у вас виникне питання - чому ж саме цей процесор, а не Snapdragon 810?

Відповідь дуже проста, з появою Qualcomm Snapdragon 810 з'явилися й нові проблеми. Перша проблема - це нагрівання, і друга - це споживання батареї.

LG вирішили не повторювати помилок конкурентів та обрали Snapdragon 808. Працює новинка під управлінням операційної системи Android 5.1 Lollipop.

Як і всі сучасні флагмани, G4 має основну 16-мегапіксельна камеру та 8-мегапіксельну фронтальну камеру.

Ще одна приємна новина - всі моделі G4 підтримують 2 SIM-карти. У LG G4 знімна Li-Ion батарея ємністю 3000 мА*г.

Отже, підведемо підсумок. Новинка від компанії LG, в порівнянні із попередніми моделями, справді змінилася. Вийшов відмінний флагман з високими технічними характеристиками та відносно доступною ціною.

2

Apple iPhone 6s Як не дивно, але цього року завжди кращий з кращих iPhone займає друге місце. Компанія Apple не змогла здивувати чимось новим та незвичайним.

Злегка змінився дизайн iPhone. Корпус виготовлений з нового більш міцного сплаву алюмінію 7000 серії. Як стверджує купертинська компанія, захисне скло Ion-X, що захищає нову модель, є найміцнішим та стійким до подряпин захистом на цей день. Варто зазначити, що скло гарно виглядає, воно наче обтікає дисплей. З'явилася нова модель гламурного рожевого кольору. Але камера, яка випирає з корпусу, й надалі продовжує дратувати власників iPhone.

Екран взагалі ніяк не змінився. Мабуть, в Apple вирішили, що їх екран в будь-якому випадку залишається одним з найкращих на ринку. Адже мало який девайс може позмагатися з iPhone за рівнем відтворення кольорів, кутах огляду, контрастності та яскравості.

6s отримав новий двоядерний 64-бітний процесор A9 з тактовою частотою 1,8 ГГц, а також 2 ГБ ОП.

Також додали ще один мікрофон для поглинання шуму.

Apple iPhone 6s трохи виріс й став важчим. Краще працює сканер відбитків пальців, тепер він працює значно швидше й розпізнає краще.

Камера фактично не змінилася, додали декілька мегапікселів, й тепер їх стало аж 12. Проте ця камера, як і раніше, залишається однією з найкращих на ринку за відтворенням та натуралістичністю кольорів.

Ось що дійсно змінилося в кращу сторону, то це фронтальна камера. Тепер вона має 5 Мп. З'явилася можливість робити селфі в темряві. Екран виконує роль спалаху, й фото виходять досить хорошої якості.

Ємність батареї в 6s, так би мовити, скромна - 1715 мА*г, але її цілком вистачить для повноцінного дня роботи.

Загалом, Apple - це, як завжди, дорого та модно.

1

Samsung Galaxy S6 Edge Настав час оголосити переможця смартфон-перегонів 2015 року. Отже, ним стає Samsung Galaxy S6 Edge. Без сумніву - це найкращий смартфон року, що минає.

Дивовижний дизайн, яскраві та насичені кольори корпусів, а також якісна залізна начинка, зробили цей девайс лідером.

Корпус смартфону монолітний та зроблений з металу, проте є у нього один мінус. Задня панель не має олеофобного покриття, тому всі ваші пальчики залишають некрасиві сліди на смартфоні.

Головною фішкою цього смартфону став його дисплей 5.1" SuperAMOLED-екран, зігнутий з обох боків. Вигнуті краї використовуються як інформаційні панелі. На них ви можете прочитати повідомлення або сповіщення. Також тепер будь-якому контакту можна налаштувати підсвічування. Наприклад, якщо вам хтось телефонує, а ваш смартфон лежить дисплеєм донизу, ви зможете дізнатися, хто дзвонить за кольором підсвічування, яке буде добре видно завдяки вигнутому дизайну дисплея. Щільність екрану становить 577 ppi, а роздільна здатність 2560х1440 пікселів. S6 Edge має автоматичне регулювання яскравості. Роль захисника дисплея виконує Gorilla Glass 4.

У Galaxy S6 Edge використовується 64-бітний восьмиядерний процесор Exynos 7420 з тактовою частотою 2.1 ГГц та графічним процесором MALI-T760.

У S6 3 ГБ оперативної пам'яті, проте є моделі з 32/64 /128 ГБ вбудованої пам'яті.

Працює смартфон під керівництвом операційної системи Android 5.0.2.

У S6 Edge відмінна 5 Мп фронтальна камера, яка дозволяє робити високоякісні селфі. Основна камера 16 Мп має фазовий автофокус, оптичну стабілізацію та світлосилу F1.9. Запустити камеру можна подвійним натиском кнопки HOME.

Ще однією фішкою стала батарея, ємність якої становить 2600 мА*г. Щоб повністю зарядитися, акумулятору знадобиться всього 1 година. Та для цього доведеться використовувати стаціонарний зарядний пристрій, оскільки бездротова зарядка не в змозі виконати таке завдання.

Що тут говорити, без всяких сумнівів кращим у цьому році в смартфон-індустрії став продукт компанії Samsung.

Ось такими новинками потішив нас 2015 рік. Він приніс нам багато смартфонів, які варті нашої уваги та вже встигли заслужити собі репутацію успішних пристроїв. Всі вищеперелічені смартфони гідні стати переможцями в тій чи іншій категорії, оскільки їх розробники намагалися чимось привернути й здивувати своїх покупців. Варто пам'ятати про те, що кожен користувач вибирає девайс відповідно до особистих потреб та вподобань, а також враховуючи співвідношення ціна-якість. Підводячи підсумки, можна з упевненістю заявити, що кожен з сам для себе обираємо свій найкращий смартфон.

Копіювання матеріалів з сайту all-spares.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.
Увійти в чат
Онлайн чат Офлайн
uk
Українська Русский
Увійти в чат
Онлайн чат Офлайн
Чат з продажів
 Онлайн чат не у мережі
Контакти
Телефон:
Замовити зворотний дзвінок
Email:
Порівняти
Не обрано товарів для порівняння
Чат з продажів
Контакти
Порівняти