Найкращі смартфони 2012 року

24.12.2012

Ось і завершується 2012 рік, за вікном вже наступила зима, а значить наступила пора підводити підсумки. Дракон, символ минулого року, приніс немало змін у світ комунікаційних технологій. Ринок смартфонів порадував своїх покупців величезною кількістю винаходів, новим функціоналом та новими операційними системами. Тепер настав час визначити лідера і переможця в смартфон-перегонах 2012 року.

Отже, до п’ятірки фіналістів увійшли Nokia Lumia 920, Motorola Droid RAZR М, HTC One X, Samsung Galaxy S3, iPhone 5.  Nokia Lumia 920, Motorola Droid RAZR М, HTC One X, Samsung Galaxy S3, iPhone 5

Nokia Lumia 920

Почнемо з Nokia Lumia 920.

 Nokia Lumia 920

Смартфон виділився оригінальним пластиковим корпусом, пофарбованим наскрізь, що робить подряпини непомітними.

Телефон обладнано операційною системою Windows Phone 8, двоядерним процесором Qualcomm Snapdragon S4 з тактовою частотою 1,5 ГГц.

Дисплей Lumia 920 - це один із найкращих смартфонів на сьогодні. Дисплей виглядає, ніби влитий у корпус, шов практично непомітний. Екран з діагоналлю 4,5 дюйма, розширення точок 1280х768 та щільність 332 пікселі на дюйм. Перевагою даного дисплею є можливість управління сенсорною навігацією в рукавичках, що дуже зручно, особливо взимку.

Варто відзначити навігаційну систему, тепер користувач може відкрити навігаційні карти з допомогою API в режимі offline.

Об’єм оперативної пам’яті у новій Nokia становить 1 ГБ і 32 ГБ вбудованої пам’яті, цілісний дизайн корпуса не передбачає слоту для карти пам’яті.

Ємність батареї – 2000 мАг, є можливість безпровідної зарядки.

Nokia Lumia 920 оснащена фронтальною 1.9 Мп і основною 8.7 Мп камерами. Основна камера виготовлена  за технологією PureMotion HD+ , розмір діафрагми F2.0, передбачено імпульсний LED-спалах, присутня оптична стабілізація зображення. Габарити телефону - 130,3х70,8х10,71 мм та вага 185 г. За підсумками 2012 Nokia Lumia 920 гідно ввійшла до п’ятірки  кращих телефонів минулого року.

Motorola Droid RAZR М

Наступним  входить до списку смартфон Motorola Droid RAZR М.

 Motorola Droid RAZR М

Корпус телефону виготовлено з нержавіючої сталі, а родзникою є - кевларове покриття. Такий корпус забезпечує максимальний захист смартфона та оригінальний зовнішній вигляд. Цей смартфон можна назвати броньованим. 

Очевидно, що операційною системою смартфону є Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Нова Motorola обладнана  двоядерним процесором Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 з тактовою частотою 1,5 ГГц.

Сенсорний екран Motorola RAZR M відноситься до ємнісних екранів і виготовлений за технологією Super AMOLED. 4.3-дюймовий дисплей підтримує функцію Multitouch, має розширення 540x960 точок та щільність 256 пікселів на дюйм. В якості захисту екрану смартфона від подряпин та пошкоджень обрано міцне скло Corning Gorilla Glass.

Що стосується об’єму пам’яті, то хотілось би його збільшити – оперативна пам'ять становить лише 1 ГБ, внутрішня - 8 ГБ, а це досить мало для сучасних смартфонів. Як компенсація надається слот для microSD, максимально доступний об’єм  карти пам’яті – 32 ГБ.

Ємність батареї становить 2000 мАг, також у наявності фірмовий додаток SMARTACTIONS, його завданням є автоматизація процесів та заощадження енергоресурсів. Є один мінус – батарея, яка не знімається. Це спричинено дизайном корпусу.

RAZR M обладнана двома камерами, 8 Мп - основна камера, що підтримує запис відео у форматі 1080p, та фронтальна камера 0.3Мп для здійснення відеодзвінків. В арсеналі також присутній світлодіодний LED-спалах, автофокус, геотегування, функція розпізнавання облич  і визначення усмішки.

Фізичні параметри смартфону становлять 122,5x60,9x8,3 мм та вага126 г.

Виходячи з вищенаведених факторів, Motorola Droid RAZR М потрапляє до п’ятірки лідерів цього року.

HTC One Х

Тепер до наших  перегонів вступає HTC One Х.

 HTC One Х

Розпочнемо, як і завжди, з оболонки телефону. Корпус HTC One Х можна впевнено віднести до одного з найміцніших на сьогоднішній день. Дизайн корпусу монолітний та виготовлений з міцного пластику - полікарбонату. Завдяки легко зігнутому дизайну та матеріалу, телефон дуже зручно лежить у руці, а також приємний на дотик.  Великим плюсом є можливість  легкого видалення забруднень та відбитків пальців - достатньо просто протерти корпус вологою серветкою.

HTC One Х обладнано чотириядерним процесором Tegra 3 з тактовою частотою 1.5 ГГц, виробник Nvidia, а керує всім цим чудом операційна система Android 4.0.

Дисплей цього смартфону визнано одним з найкращих на ринку. Super LCD 2 дисплей розміром 4.7-дюйма, розширенням  1280x720, 315 пікселів на дюйм, покритий  захисним склом Gorilla Glass 2. Цей дисплей відображає 16.7 млн. кольорів, а кут огляду може сягати 180 градусів. Високе розширення дисплею та відмінна передача кольорів роблять зображення чітким і насиченим.

Смартфон обладнано 1 ГБ оперативної пам’яті і 32 ГБ внутрішньої  пам’яті, використання карти пам’яті не передбачено

Батарею HTC One Х можна назвати недоліком цього телефону. По-перше, батарея не знімається, по-друге, ємність батареї дуже маленька для такого смартфону, всього 1800 мАг. Якщо активно використовувати смартфон, то заряду вистачить приблизно на 4-5 годин. HTC One Х обладнано лише однією основною камерою у 8 Мп, котра підтримує відео зйомку у форматі 1080 HD. А також присутній LED спалах, автофокус, функція розпізнавання облич і датчик BSI, який дозволяє проводити зйомки в умовах поганого освітлення.  

Беручи до уваги все, що ми дізнались про HTC One Х, можна зробити висновок – даний смартфон впевнено входить до п’ятірки переможців.

Samsung Galaxy S3

Одним з найкращих смартфонів  2012 визнано Samsung Galaxy S3.

 Samsung Galaxy S3

Корпус смартфону виготовлено з полікарбонату. Цей матеріал обрано для виготовлення корпусу з декількох причин, по-перше, у нього дуже естетичний вигляд і  він приємний на дотик, по-друге, він стійкий до пошкоджень та подряпин.

Працює смартфон на базі нової операційної системи Android 4.0 Ice Cream Sandwich і обладнаний чотириядерним процесором Exynos 4212 з тактовою частотою 1,4 ГГц.

Флагман має дисплей HD Super AMOLED з діагоналлю 4,8 дюймів, розширенням 1280х720 пікселів та щільністю 306 пікселів на дюйм. Необхідно звернути увагу, що така щільність доволі маленька  для такого великого дисплею, і користувач може неозброєним оком побачити маленькі квадратики. Технологія AMOLED робить передачу кольорів дуже яскравою, від чого швидко втомлюються очі при поганому освітленні. Доволі широкий кут огляду дозволяє зберегти чіткість зображення у різних позиціях телефону. Захищає дисплей скло Gorilla Glass 2. Загалом, картинка виглядає доволі таки реалістичною.

Смартфон Samsung Galaxy S 3 містить 1 ГБ оперативної пам’яті, а також можна придбати моделі з 16, 32 і 64 ГБ внутрішньої пам’яті. Оскільки корпус телефону нецілісний, у ньому присутній слот для microSD карт.

Камер у SGS 3 – дві, фронтальна на 1,9 Мп та основна на 8 Мп. За допомогою основної  камери можна робити знімки з розширенням 3264 x 2448 пікселів і проводити зйомку якістю FullHD. Обидві камери обладнані авто фокусом, нульовою затримкою спрацювання затвору, а також сенсором BSI. Присутні ще дві додаткові функції «Burst Shot» і «Best Photo», перша дозволяє зробити 20 фото в автоматичному режимі, а друга обирає найкраще фото із 8 сфотографованих.

Нова модель Galaxy використовує літій-іонну батарею ємністю 2100 мАг. Пройшовши тестування, батарея показала доволі непоганий  результат – в режимі розмови вона пропрацювала 10 годин, при серфінгу в Інтернеті - 5 годин та в режимі очікування – 43 години. Розмір новинки  136,6х70,6х8,6 мм та вага 133 г.

Фішкою  Samsung Galaxy S 3 став режим Pop Up Play, що дозволяє працювати в двовіконному режимі. Тепер можна одночасно переглядати відео і набирати повідомлення, при цьому непотрібно згортати чи закривати вікно. Великий екран робить даний режим ще зручнішим для користування.

Вдала реклама та високі технічні характеристики роблять смартфон Samsung Galaxy S 3 лідером продажу цього року, а також гідним кандидатом серед п’яти найкращих смартфонів.

Apple iPhone 5

Ось і надійшла черга улюбленця Інтернету і кумира смартфонів - Apple iPhone 5.

 Apple iPhone 5

Ніхто й не сумнівався, що цей смартфон увійде до списку переможців цього року.

Корпус iPhone 5 виготовлено зі скла з боковими алюмінієвими вставками, що робить смартфон дуже легким в порівнянні з іншими «розумними телефонами». Розробники все ж таки притримуються строгого стилю мінімалізму.

Особливостями Apple iPhone 5 є його операційна система iOS 6 та новий процесор A6. Завдяки А6 всі процеси в смартфоні відбуваються дуже швидко, а його взаємодія з  iOS 6 дозволяє скоротити витрати батареї.

Дисплей iPhone 5 також виділяється і серед інших смартфонів. 4-дюймовий дисплей Retina  щільністю 326 пікселів  на дюйм та розширенням 1136 х 640 роблять картинку неймовірно реалістичною. Необхідно зазначити, що розмір телефону змінився у зв’язку із збільшенням дисплею, він став майже на 9 мм довшим, а ширина залишилась без змін.

Пам’яті в iPhone 5 хоч відбавляй, покупці  можуть вибрати модель, що підходить їм як по ціні, так і по об’єму пам’яті. У продажу доступно 3 моделі 16/32/64 ГБ.

Камера у iPhone 5 також особлива. 8-мегапіксельна камера iSight робить вишукані фото і високоякісне відео. З допомогою смартфону можна проводити панорамну зйомку. Кут огляду розширено до 240°, панорами тепер можна знімати з розширенням до 28 мегапікселів, якість зйомки просто шикарна – HD відео з частотою розгортки 1080p.

Досягненням iPhone 5 можна вважати його навушники. Компанія Apple у своєму прагненні  до досконалості вирішила створити каплеподібні навушники, форма яких нагадує форму людського вуха, при цьому покращивши якість звуку. Так на світ з’явились нові Apple EarPods.

Щоб вдосконалити новий iPhone, розробникам довелось змінити  30-контактний роз’єм на 8-контактний. Новий роз’єм двосторонній та міцніший від свого попередника, а також отримав свою назву - Lightning. Якщо ви бажаєте підключити наявні аксесуари до iPhone 5, вам доведеться придбати спеціальний адаптер.

Зваживши усі за і проти, Apple iPhone 5 стає лідером і гідно входить до п’ятірки найкращих смартфонів 2012 року.

Підводячи підсумки, можна впевнено заявити – вибрати найкращий смартфон неможливо! Усі смартфони гідні стати переможцями в тій чи іншій категорії, оскільки їх виробники намагались чимось привернути увагу та здивувати своїх покупців. Потрібно зазначити, що цього року внесок у світ комунікаційних технологій та розвиток технічного прогресу був як ніколи вагомим. Не забувайте й про те, що кожен користувач обирає пристрій, що відповідає його вимогам, а також бере до уваги співвідношення ціна-якість.

Інтернет магазин ВСІ ЗАПЧАСТИНИ бажає, щоб ваш вибір виявився найвдалішим та приніс вам  у новому році лише задоволення від використання вашого смартфону. Якщо вам знадобляться деталі для вашого телефону, ми завжди раді вам допомогти.  

Копіювання матеріалів з сайту all-spares.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.
Увійти в чат
Онлайн чат Офлайн
uk
Українська Русский
Увійти в чат
Онлайн чат Офлайн
Чат з продажів
 Онлайн чат не у мережі
Контакти
Телефон:
Замовити зворотний дзвінок
Email:
Порівняти
Не обрано товарів для порівняння
Чат з продажів
Контакти
Порівняти